Bob odpovídá
Jméno: Lenka
Přidáno: 31.01.2012
Kategorie: Přírodní medicína, Shiatsu
Téma: Obklad Albi

Otázka:
Dobry den,rada bych vedela vice o obkladu albi na tukove bulky,dekuji Lenka

Odpověď:
Dobrý den Lenko. Obklad albi patří tak říkajíc do zlatého fondu tradiční přírodní lékárny. Je to nenápadný bílý prášek, který se s vlahou vodou rozmíchá na středně tuhé těstíčko. Když jsem se svého mistra v Japonsku ptal, jak tuhé má to těstíčko být, nechápavě se na mne podíval a řekl: „No přece tak tuhé, jak je tuhý ušní lalůček pacienta.“ Z těstíčka vypracujeme placku vysokou jako palec pacienta a přikryjeme jím tukovou bulku, cystu, myom, vřed, nádor, modřinu… Albi necháme působit maximálně 4 hodiny. Za tu dobu do sebe obklad přes kůži vtáhne značnou část podkožního útvaru, což se projeví tak, že původně bílé albi ztmavne a zřídne. Po 4 hodinách musíme obklad vyměnit na nový. To provádíme až do úplného odstranění problému. Nějakou dobu po něm na kůži zůstane lehká skvrna velikosti původního novotvaru. Albi má nevýhodu, že nedokáže působit přes kůži. Proto před použitím tohoto obkladu musíme 20 minut opakovaně přikládat horké zázvorové obkladu, až se pokožka silně prokrví, prohřeje a otevře. Je-li ošetřované plocha malá, pokožka snadněji vychladne a před novým albi ji musíme znovu „otevřít“ horkými zázvorovými obklady. Ty se provádějí tak, že do teplé vody rukama vyždímáme šťávu z čerstvě nastrouhaného kořenu zázvoru. Celý postup podrobně popisuji zde: www.bobdvorak.webnode.cz ve složce Ke stažení. Jako vydatnou podporu při odstraňování různých benigních podkožních novotvarů doporučuji pravidelné užívání zelené sladkovodní řasy Chlorella 5x denně tři malé tabletky. Až bulka vlivem působení bílého obkladu albi zcela zmizí, je vhodné ještě po dvě následující noci místo/místa ošetřit zeleným obkladem. Ten se připraví smícháním lžíce Regeneračního krému s CGF a lžíce Chlorella powder. Vzniklé těsto na postižená místa připevníme obvazem nebo šátkem a necháme působit přes noc. Nejde jen o odstraňování projevů, bulek, ale hlavně o odstranění příčiny jejich tvorby. Po osobní návštěvě to řeknu přesně. Nyní se mohu jen domnívat, že na vině jsou játra a žlučník. Proto doporučuji pravidelně konzumovat přírodně kvašené zelí, které však nesmí být příliš kyselé. Proto bych ho „ředil“ přistrouháním mrkvičky, kedlubny, ředkviček, sladkého zelí, dýně, celeru… Promíchat, upěchovat a nechat odležet do druhého dne v pokojové teplotě. Chutě se propojí a vznikne lahodná a navíc zdravá delikatesa, která podpoří játra, uvolní žlučník a zlepší metabolismus tuků. Bob Dvořák