Bob odpovídá
Jméno: Petra
Přidáno: 14.09.2012
Kategorie: Chlorella - druhy, pěstování, složení...
Téma: Chlorella z Třeboně

Otázka:
Dobrý den, prosím, jaký je váš názor na českou chlorellu pěstovanou v Třeboni a zpracovávanou v Ostravě? Děkuji

Odpověď:

Dobrý den Petro.

Můj názor na Chlorellu je všeobecně velmi pozitivní. Zaslouží si to. Je to jedna z nejužitečnějších biomas na této planetě, a to z mnoha důvodů. Je mnoho pěstitelů, zpracovatelů a prodejců. Když na Moravě půjdete od jednoho vinného sklípku ke druhému, všude se dozvíte, že právě toto víno je to nejlepší, z nejlepších vinic, nejlépe ošetřené, nejlépe zpracované, nejlépe skladované, nejchutnější, nejčistší a nejzdravější. Soused má sice také dobré víno, ale už to není ono.

Chcete, abych podobnou ohranou písničku zpíval také o Chlorelle? Česká Chlorella je vysoce kvalitní, dobrá, dokonce jedna z nejlepších, správně zpracovaná a zdraví prospěšná řasa. Jsou okolo ní dobří a obětaví odborníci a o řasách vědí snad všechno. Čtu o tom samou chválu. Klobouk dolů a jen tak dál. Rozhodně neuděláte chybu.

Ptáte-li se na můj soukromý názor, já jsem ze sousedního „vinného sklípku“ a dávám přednost Chlorelle pěstované v dokonale čistém přírodním prostřední centrálního Taiwanu bez okolního průmyslu, s křišťálově čistou vodou a s přirozeným slunečním svitem 350 dní v roce. Již od 90. let minulého stolení důvěřuji osvědčené firmě Vedan, která svou Chlorellu již více než 45 let dodává na největší a nejpřísnější světové trhy v Japonsku, USA, Německu, Francii… a několik europalet pravidelně posílá i do naší české firmy Chlorella centrum s.r.o.

Nemyslím si, že rozdíl v kvalitě jednotlivých (alespoň těch nejlepších) „vinných sklípků“ by stál za hádky, kdo je ten nej. Důležité je, abyste Chlorellu (a proč ne i to kvalitní vínečko) užívala pokud možno pravidelně, aby byla stále v krvi a mohla tak uplatňovat hřivny, které pro nás a naše zdraví od moudré přírody dostala.

Bob Dvořák