Bob odpovídá
Jméno: Liliana
Přidáno: 13.02.2012
Kategorie: Ostatní dotazy
Téma: Káva

Otázka:
Dobrý den pane Bobe. Zajímalo by mne, jaký je Váš názor na pití kávy, jaký má vliv na lidský organismus a zda sám kávu pijete. Děkuji .

Odpověď:
Dobrý den. Můj názor na pití kávy je dosti liberální. Vím, že velmi mnoho lidí si tuto drogu nedokáže odepřít. Na rozdíl od smradu cigaret mi vůně kávy silně lahodí a kdykoli mohu, natahuji nos, až je to téměř neslušné. Miluji vůni čerstvé kávy! Pijte kávu, já ji rád čichám. Kávu však nepiji a ze zdravotních důvodů její popíjení nikomu nedoporučuji. Podle mých zkušeností je káva značně kyselinotvorná, napadá a přetěžuje jaterní buňky. Játra musí na detoxikaci pracovat mnohem usilovněji, než by bylo třeba. Zbytečně se vyčerpávají a unavují. Proto je třeba hezky je nakopnout další kávou. Býval jsem profesionálním fotografem a dodnes hodně cestuji po celém světě s kamerou. Při editaci pak trávím dlouhé (až moc dlouhé!) hodiny ve střižně. Na to potřebuji dobré oči. Každý náš důležitý orgán má nějaký tak zvaný výstupní otvor. V případě jater jsou to oči. Výstupním otvorem jater jsou oči. Jsem schopen vám „na vaší vlastní kůži“ velmi snadným testem nade vší pochybnost dokázat, jak zřetelně vám káva poškozuje zrak. Prohlašuji, že na konci testu budete nahlas a sprostě nadávat na kávu, tak jako už velmi mnoho lidí před vámi. Maminka mě naučila popíjet tak zvanou curifindu. Dodnes, když k ní přijedu, je to takový náš „obřad“. Curifinda je velmi starý tradiční nápoj obyčejných lidí, obyčejná káva žitovka. Cikorka. Melta. Opražené žito, čekanka, někdy i ječmenný slad. Žádný kofein. Ačkoli kofein by až tak nevadil ve srovnání s neblahou schopností kávy okyselit krev a tělní tekutiny. To já si nemohu a nechci dovolit. Potřebuji být zdravý. Potřebuji mít v hlavě jasno, nemám rád pocit únavy (a nutnost dalšího a dalšího kafíčka…). Pro labužníky, kteří chtějí dbát na své zdraví, doporučuji zdravou (zásadotvornou) kávu jménem yannoh. Vyrábí se z obilí, misa, fazolek azuki a několika dalších ingrediencí a člověku přináší mnohý užitek. Více podrobností o kávě yannoh, o řasách, Chlorelle a mnoha dalších přírodních léčebných specifikách najdete v rubrice „Ke stažení“ na adrese: www.bobdvorak.webnode.cz Moderní medicína se o něco takového vůbec nezajímá. Oslněna zázračnými možnostmi supermoderní počítačové a laserové techniky si nevšímá starých a osvědčených zkušeností a lidových moudrostí. Ujišťuji vás, že překvapivě mnoho (zvláště onkologických) zdravotních problémů má kořeny v překyselení organismu, krve a tělních tekutin. Velmi mnoho přírodních léčebných specifik patří do skupiny zásadotvorných specifik (miso, tamari, umeboshi, kuzu, bancha, pickles, gomashio, zelené listové zeleniny a samozřejmě i zelená vodní řasa Chlorella). Uznávám, že popíjení kávy je společensky významný obřad. Rád se těchto obřadů účastním. Mají svou atmosféru. Vychutnávám si koncert pro svůj nos, ale chráním se pohromy pro svá játra a oči. Bob Dvořák