produkty1

produkty2

produkty3

Zelený ječmen

jemen

Mladý ječmen Barley Green obsahuje téměř všechny živiny, které náš organismus potřebuje k fungování. Důležité není ani tak přesné složení živin, ale skutečnost, že jde o jakýsi soubor, který pracuje společně.

Uživatelé mladého ječmene se shodují, že jim tato zelená potravina dodává energii a vitalitu, nemluvě o příznivých zdravotních účincích, kterou u jiných potravinových doplňků nepoznali. 

Z historického hlediska to není tak dávno, co se jídlo pěstovalo na poli nebo chovalo na dvorku či ve chlévě. Dnes se vyrábí. Je plné chemikálií, barviv a různých příměsí. Naše jídlo je „bohaté“ na kalorie a „chudé“ na látky pro naše zdraví naprosto nezbytné. Vzdálili jsme se od zdroje zdraví - přírody - a zdraví se naopak vzdálilo nám. Je třeba se co nejdříve zastavit a vrátit se zpět. Základním faktorem, který ovlivňuje naše zdraví je to, co jíme. A základem veškeré potravy je – velmi zjednodušeně řečeno – zelená tráva a zelené potraviny. Do této skupiny si lidé velmi často zařazují zejména dva typy potravin – zelený ječmen a Chlorellu. A je také skutečností, že tyto dvě potraviny či doplňky stravy jsou v dnešní uspěchané době tím základním kamenem našeho celoživotního zdraví.


Nápoje z mladého ječmene.

Nápoje z mladého ječmene jsou ve své podstatě potravina - ne jen doplněk stravy. Potraviny sytí, tzn. obsahují celou škálu živin nezbytných pro růst, stavbu a fungování buněk jednotlivých tkání (vitamíny, minerální látky, bílkoviny a nukleové kyseliny, enzymy atd.) a čistí – obsahují takové látky, které napomáhají organismu zbavovat se odpadu vznikajícího při metabolizmu buněk (chlorofyl, antioxidanty). Tím dochází k posílení imunitního systému organismu, který je pak schopen se s riziky a nemocemi utkat s mnohem větším úspěchem.

Jsou zelené, což je způsobeno vysokým obsahem chlorofylu. Ten je znám především pro své dezinfekční vlastnosti. Proto je možné zelenou šťávu použít při ošetření popálenin a kožních zranění i při podpůrné léčbě některých kožních onemocnění. Chlorofyl však pomáhá tělu přijímat železo a napomáhá tak při odstranění chudokrevnosti. Při užívání zelené šťávy – chlorofylu (zeleného „krevního“ barviva rostlin) byl zaznamenán i vzrůst hladiny hemoglobinu (červeného krevního barviva živočichů). 


zeleny_jecmen2Jsou enzymaticky živé. Obsahují množství aktivních enzymů, které jsou nezbytné pro fungování metabolizmu těla, dýcháním a zažíváním počínaje a regulací tvorby hormonů konče. Procesem výroby a vařením se enzymy v potravě ničí. Živé enzymy můžeme získat hlavně z čerstvé syrové stravy. Zelené potraviny jsou ideálním zdrojem.

Jsou mírně zásadité.
Vařená strava a rafinace potravin způsobují překyselení organismu, které se často projevuje pálením žáhy. V těle klesá pH a dochází k zatížení imunitního systému. V kyselém prostředí se daří zánětům, infekcím, stoupá kazivost zubů a vzrůstá i riziko vzniku rakoviny. Zelené šťávy dokáží tento stav zvrátit a nastolit znovu rovnováhu.
Poznáte to podle toho, jak rychle pálení žáhy zmizí. Svou schopností vytvářet v organismu acido-bazickou rovnováhu působí velmi silně a brání vzniku široké škály nemocí. Vždyť prapůvod většiny běžných onemocnění je v překyseleném organismu.

Jsou komplexní a přirozené pro organismus. Jejich největší silou není jen jejich chemické složení a přírodní forma (pro tělo snadno vstřebatelná), ale nesmírně složitá vzájemná provázanost jednotlivých složek známá pod slovem - synergie. Právě ona stojí za jejich neobyčejnou účinností a silou, kterou již po poměrně krátké době užívání na sobě můžeme pozorovat.